2016. március 2., szerda

Liebster díj

Kaptam egy Liebster díjat!
Köszönöm szépen Nőszirom! http://midge5.blogspot.hu 
Nagyon örülök neki, hogy gondoltál rám! 





1. Gyermekkori emlék, vagy mi motiválja a Barbie babákhoz való kötődést?

Ez egy nagyon jó kérdés, a válaszom: nem tudom.
Lehet, hogy gyermekkorra nyúlik vissza. Mindig is rajongtam a babákért. A Barbie-k mély nyomot hagytak bennem. Felnőttként sem tudtam, tudok ellenállni nekik. Mikor megnyíltak felénk a nagy bevásárlóközpontok, nem tudtam onnan úgy hazajönni, hogy ne vegyek Barbie-t.

2. Lakozik benned  a gyűjtő szenvedély, vagy inkább a szerepjáték része érdekes számodra?

Ha veszek, vagy kapok egy babát, az az első, hogy keresek neki egy szép nevet. Utána családot keresek neki, beillesztem a babavilágomba. Mindenkinek megvan benne a saját kis élettörténete. Csak azért nem szoktam babát venni, hogy egyel több legyen. Mivel gyűjtöm őket, így lakozik bennem gyűjtő szenvedély.

3. Hol szerzed be leggyakrabban a babákat, és mi szerint választod ki őket?

Interneten keresztül, valamelyik aukciós oldalról. Szeretem a régebbi babákat és onnan tudom őket legkönnyebben beszerezni. Az új babákat elsősorban játékboltból, de ha ott nincs, akkor webshop-ból. Ha valamelyik baba elvarázsol és többször is eszembe jut egy nap, akkor azt megveszem, persze csak akkor, ha az ára is megfelelő. Mindegy, hogy régi vagy új.

4. Mi a véleményed arról, hogy az üzletekben a kiegészítő kellékek többsége jellemzően rózsaszín?

Engem,  valahogy elkerülnek a rózsaszín kiegészítők. Egyébként,  ha választani lehet, hogy rózsaszín vagy kék Barbie autóm legyen, biztos, hogy a kéket választanám. Viszont, én szeretem a rózsaszínt,  nekem a tavasz jut róla eszembe. Barbie-hoz pedig hozzátartozik ez a szín. Gyermekként még a kék bababútort is átfestettem fekete körömlakkal, ma már nem tenném.

5. Mennyi időt töltesz blog írással?.                                      

Havonta kb. 5-6 órát, szoktam blog írással tölteni.                                                                                                                                                             6.Gyűjteményedben milyen helyet kapnak a fiú babák?

Szeretem a fiú babákat, különösen azt, hogy sikerült belőlük jó pár korosztályt beszereznem. De még így is sokkal kevesebb van mint lány.  Jó lenne, ha belőlük is lehetne sokfélét kapni. Annak is örülnék, ha ismét lenne mosolygós változat is.


7. Milyen témájú blogokat olvasol szívesen? Van kedvenc témád?                                                                                 Sokféle blogot szeretek olvasni. A babás blogok a kedvenceim. Szeretem mikor valaki részletesen bemutat egy babát, vagy például, mikor alkot valami szépet a babáknak. A fotósztorikat is nagyon kedvelem, látni azt, hogy más gyűjtő milyen karaktert lát meg egy babában. 
  
8. Hol tárolod a babákat?      

Egy nagy polcon van a többségük. Felső részén a gyűjtős babák, középen a Happy Family ház, lent pedig sorban állnak, szorosan egymáshoz, hogy minél többen elférjenek. Az ágyneműtartóban is laknak babák és pár cipősdobozban is.



9.Kibontod a babákat, vagy eredeti csomagolásban tartod?   Mennyire fontos számodra, hogy megoszthatod másokkal az élményeidet, tapasztalatodat?

Mindig ki szoktam bontani a babákat. Pár babámnak tettem csak el a dobozát. 

Szeretem megosztani a tapasztalataimat. Jó érzés, ha ezzel másoknak segíthetek. Az is jó érzéssel tölt el, ha valaminek nagyon  örülök és mások velem tudnak örülni  .                                                                                                     10.Egyedül babázol, vagy családtagjaid bevonásával?

Általában egyedül szoktam rendezgetni a babákat, vagy alkotni nekik valamit. Szerencsés vagyok, mert a testvérem szívesen segít benne, ha éppen valamit nem találok meg, neki nagyobb türelme van hozzá. 


11. Van-e kedvenced és  miért? Szereted átformálni Őket?

Van kedvenc babám, Alicia a neve.  Gyönyörű zöld szeme van és vörös haja. Ő volt az első Barbie, akit felnőttként vettem. Köré épült fel a babavilágom. 
Volt már olyan, hogy egy babának átfűztem a haját, vagy kiigazítottam a szemöldökét, ha kopott volt, de át még nem alakítottam egyet sem. Nekem fontos, hogy olyan legyen, ahogy kijött a gyárból. 




Szabályok angol nyelven olvashatók. 
LIEBSTER AWARD:

Here are the rules:
1. Thank the person who present you the award and link back to their blog.
2. Post the award image on your. 
3 Answer 11 questions posted be the presenter (see below)
4. Nominate 5 blogs with less then 200 followers (or in my case, those you love)
5. Create 11 questions for the nominees to answer.
6. List these rules in your post. Inform the people you chose to nominated by leaving a comment on their blog and link them to your post!

Akiknek én tovább szeretném küldeni a díjat! Tudom, vannak köztetek olyanok, akik már kaptak régebben Liebster díjat! Örülnék, ha tőlem is elfogadnátok!  

1.http://babasikk.blogspot.hu
2.http://lunasdollhouse.blogspot.hu
3. http://csevi.blogspot.hu
4.http://babagyujtok.blogspot.hu
5.http://tinabarbiefamily.blogspot.com

Az én kérdéseim:
1.Tudod pontosan hány babád van? 
2.A közvetlen környezeted tud a hobbidról? ( szomszédok, barátok )
3.El szoktad nevezni a babáidat? 
4.Melyik alkotásodra vagy a legbüszkébb? ( ruha, bútor, fotó)
5.Hogyan kezdődött nálad a babagyűjtés? 
6.Vettél már olyan babát, ami nem is kellett igazán? 
7.Melyik babaházat értékeled jobban, a gyári tömeggyártottat ,vagy az egyedi kézművest? 
8.Barbie vagy Monster? 
9.Szeretnél egy kiállítást rendezni a babáidból,  alkotásaidból? 
10.Hol szeretsz legjobban fotózni?
11.Ha van egy kedvenc babád, szeretnél belőle többet? 

8 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen, hogy elfogadtad és részt vettél a játékba. Nagyon szívesen olvastam, tényleg örülök annak, hogy ennyire összekötnek minket a babák iránti rajongás.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a díjat! Új kérdések legalább okot adnak a most ritka blogírásomhoz. Meg az interjú olyan mint ha hájjal kenegetnék. :)
    Majd az lesz a nagy kérdés én kinek osztom szét megint.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a díjat! Új kérdések legalább okot adnak a most ritka blogírásomhoz. Meg az interjú olyan mint ha hájjal kenegetnék. :)
    Majd az lesz a nagy kérdés én kinek osztom szét megint.

    VálaszTörlés
  4. Felicidadessss por este premio tan merecido, da fuerzas para seguir adelante, besoss disfrutalo

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen a díjat!! :)
    Hamarosan posztolom :)

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok a díjhoz! :D Ez már régóta járt neked! :)

    VálaszTörlés