2016. május 13., péntek

Szőnyeg szövés

Mindig is szerettem volna szőnyeget szőni a babaházba. Csak éppen,  nincs szövőkeretem és azt sem tudom, hogyan kell szőni. De jött egy ötlet és sikerült szőnyeget szőnöm. A szövőkeret nem más mint egy kartonlap. Amit bevagdostam centinként  mind két végén, majd rátekertem a fonalat és már lehetett is szőni. Némi könnyítést lehet elérni, ha a szálak közé befűzünk egy kartonból kivágott csíkot, ha azt elfordítjuk, akkor meg tudjuk emelni a szálakat. Már elkészült tavaly pár szőnyeg, amiket elajándékoztam, most pedig végre kész lett  egy újabb szőnyeg, ami a babaházban kap helyet. Azért írom, hogy végre,  mert lassan egy éve annak, hogy elkezdtem szőni. De ma végre kész!  Picikéim birtokba is vették. Léni ruhája is mostanában készült. Kapott egy ruhácskát,  egy harisnyát és horgoltam neki kiscipőt.

9 megjegyzés:

  1. Szia! :)
    Ez nagyon szuper lett! Igazán szép a színösszeállítás, és a minták is nagyon tetszenek. :)
    (Ha esetleg még ennél is kisebb szőnyeget szeretnél szőni, mondjuk lábtörlőt: gombostűt szúrni a kartonba, de a gombja a karton alján legyen [egyrészt így nem esik ki a tű, másrészt, mert jobban merevít], és vékony hímzőfonallal készülhet is a lábtörlő. :) )
    A kislányok nagyon cukik, mindig is szerettem volna egy ilyen babát! :)
    Szép napot!

    Lumos Maxima

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett a szőnyeged, én már ismerem mert azon szerencsések közé tartozom aki tavaly kapott már ilyen csodát. A picurik imádni valóak, a ruhácskák szuperek.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon klassz lett, nagyon ügyes vagy!! Az a iciripiciri cipő is nagyon cuki, meg igazán minden. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ügye ez a szőnyeg, tetszik! Imádom a színeit! És milyen aranyosak a kislányok a szőnyegen, élvezik a puhaságot :) Imádom ezeket a képeket!

    VálaszTörlés
  5. A kèk összes àrnyalatàt imàdom, így ez az alkotàs is közel àll a szívemhez. :-)
    A gyerkőcôk tündèriek a kis rucijukban. :-D

    VálaszTörlés