2016. január 18., hétfő

Babák, történetek gyermekkoromból ... 4. rész

Na, akkor kalandozzunk tovább az emlékeimben.
Ott tartottam, hogy végre lett igazi Barbie-m.  Sokat játszottam vele, vele aludtam,  volt, hogy beugrott az iskolatáskámba és jött velem suliba, de senki nem tudta, hogy ott lapul a táskámban.
Nyáron, mikor találkoztam azzal a barátnőmmel,  emlékeztek,  akinek öt Mattel babája volt, nagyon sokat játszottunk a babákkal.  Mindig nyaralósat játszottunk, vittünk ki vizet egy nagy lavórba, az volt a medence,  tele raktuk a tetejét a víznek virágokkal, petúnia és fuxia virággal és pancsolhattak a babák.
Most, hogy visszaemlékszem, rengeteg barátnőm volt, a szomszédban sok kislány lakott, pl. az ikerlányok, tőlük kaptam egy csomó Mattel cipőt, mert nekik Petra babájuk volt és vagy nem volt jó a lábára, vagy csak nem szerették azokat a cipőket. Az utcában lakott öt lány az osztályból, az egyiknek Heart családja volt, sokat játszottam a babáival. Szóval, mindenkivel mást és mást játszottunk.
Egy kicsit elkalandoztam, inkább folytatom a beszámolót a babáimról. Mindenszentek napja volt, a nagyszüleim házában voltunk, mikor az egész család furán viselkedett. Nem tudtam mire vélni a dolgot, összesúgtak,  mosolyogtak, hol az egyik tűnt el pár percre,  hol a másik. Végül este kaptam egy nagy rózsaszín dobozt, kiderült ugyanis, hogy megvették a karácsonyi ajándékot nekem, csak éppen azt nem tudták elviselni, hogy az ajándék a szekrényben van, nem pedig én játszom velük. A dobozból egy tündéri babacsalád nézett rám. Örömömben elsírtam magam, mikor megláttam őket. Na jött is a szülők részéről az aggodalom, hogy biztos nem ilyet szerettem volna, mert hogy nem Mattel babák. Kit is érdekelt akkor,  hogy nem Mattel babák. Egész este velük játszott az égész család. A doboz rózsaszín volt a belseje halványkék, fehér írással a babák nevei voltak feltűntetve csak. Az apa: Roy,  az anya: Jackline, az ikrek pedig: Lonny és Wonny. Később megtudtam, hogy Németországból jöttek, anyu egyik kollégája hozta őket. De inkább mutatom őket!
Apa, Anya, öcsi és hugi. 

A szülők. 

Anya és lánya.

Apa és fia. 

Az ikrek. 

Az én kedvenc babáim 1988 óta.
A babák saját ruhájukban és cipőjükben vannak a fotókon. A gyerekek testét kicseréltem Heart family babák testére. Roy szemöldökét,  még gyermekkoromban megpróbáltam egy kicsit kijavítani, mert egy kicsit lekopott.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon szép történet, szívet melengető emlékekkel, élvezettel olvasom :) Nagyon különleges ez a babacsalád :)

    VálaszTörlés
  2. Annyira jó olvasni a történetedet, mintha én is a múltra emlékeznék veled, pedig nekem nincsenek Barbieval kapcsolatban gyerekkori emlékeim.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jók ezek a történetek, teljesen visszarepítenek a gyerekkoromba. :)

    VálaszTörlés
  4. Mit nem adtam volna én is egy ilyen babacsaládért! Csodálatos!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, hogy bepillantást nyerhettünk a gyermekkorodba és egy kicsit átélhettük Veled azokat az időket. Bevallom sok szép emlékem jött elő nyaralásokról, amikor jöttek velem a babák is. :) Emlékek arról, hogyan volt kialakítva nekik babaház, milyen történetek voltak.. Köszönöm az élményeket!! :)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm szépen, hogy ilyen sokan nyomonkövettétek és hozzá szóltatok a gyermekkori emlékeimről szóló posztokhoz.Nagyon jól estek a kedves szavak! Hamarosan jövök az utolsó résszel, mert még két babámról nem írtam.

    VálaszTörlés
  7. Mikor lesz folyatás ??

    VálaszTörlés