2016. január 16., szombat

Babák, történetek gyermekkoromból... 3. rész

Szóval , ott tartottam, hogy volt már három Barbie szerű babám.
Azon a télen, a helyi  áruház játékosztályára hoztak igazi Mattel Barbie-kat. Nagyon hamar el is fogytak. Karácsony előtt érkezett még egy szállítmány Barbie. Most tuti arra gondoltok, hogy kaptam egyet Karácsonyra!  Hát, nem így történt, nem kaptam Barbie-t. Viszont kaptam pénzt, hogy olyan babát vegyek magamnak, amilyet szeretnék. És mit gondoltok mit vettem magamnak, mikor kinyitott az áruház karácsony után? Nem, nem Barbie jött velem haza, hanem egy cuki kicsi baba, nagy dobozban. Szóval vettem egy babát, ami beillett volna Barbie gyerekének is. A doboza halványkék és fehér kockás volt. A babuci fehér ruhát és kissapit viselt és egy csomó mindene volt, csipkéstakaró, bili, cumisüveg, cumi, két csörgő. Még ma is megvan a baba és pár kiegészítője.

Szerettem a kicsi babákat is nagyon,  könnyű volt őket hurcolászni mindenhová. 
(Volt nekem egy kék szemű, kicsi műanyag babám. Ő volt a Cicukaszemű babám. Elvittem a strandra, ahol a víz feloldott a ragasztót, amivel a szeme volt rögzítve. Kiestek a Cicukaszemű babám  cicaszemei.  Nagyon sírtam. Hogy ne bömböljek , kaptam egy másik kicsi babát, otthon pedig vissza lett ragasztva a Cicukaszemű  babám szeme. Így lett testvére Cicukaszemű babámnak. ) Mára már csak három mütyür maradt.
Eljött a tavasz. Végre lett nekem is Mattel Barbie-m! Gyönyörű volt! Imádtam!  Ekkorra már az osztályban a lányok is megismerték Barbie-t és egyre többen kaptak vagy igazit, vagy utánzatot. Az osztálykirándulásra szinte mindenki hozta kedvencét. Én is vittem Őt! A kisvasúton olyan gyönyörű volt, ahogy a haját fújta a szél. Lillafüreden voltunk kirándulni. Egy kis butik kirakatában voltak kiegészítők Barbie számára, sok lány vett az osztályból, köztük én is. Különböző színekben lehetett venni, az enyémben volt egy kék szemüveg, türkiz csizma, fehér műanyag kalap ,ami olyan volt, mintha szalmakalap lett volna, a kalaphoz volt egy  zöldcsíkos kendő és volt egy zöld táska.   Nekem ez a színösszeállítás tetszett a legjobban, emlékszem piros kalapos is volt. Hazafelé a buszon elkérték tőlem  a babámat, éppen rajta volt a kék szemüveg, mikor visszakaptam a babát a szemüveg két darabra volt törve. Mára már csak a táska van meg. 
Barbie babámat sikerült teljesen szétnyúznom. Ezért őt nem tudom megmutatni nektek. Nem maradt meg a ruhája sem,  mert azt elcseréltem, de meg tudom mutatni, hogy milyen ruhákat cseréltem neki. Akkoriban mindent cserélgettünk.


A tavalyi évben viszont sikerült olyan Barbie-t vennem,  mint Sztészi. Sztészinek hívták az első Barbie-m. Csak így szépen magyarosan írva, Sztészi. Őt már bemutattam egy régebbi posztban. Itt van ő a régi, de mégis új Sztészi. 





De itt még nem ér véget a történet. Hamarosan jövök a többivel!

6 megjegyzés:

  1. A piros csíkos ruhácska az eredeti saját ruha a babán. Nekem pont ebbe jött meg a Barbim. Viszont én is jó későn kaptam meg a saját Barbimat. hiába nyúztam anyámékat egy eredetiért. Utánzatot kaptam. Máig sem tudom miért, mert anyagilag nem lett volna akadálya az igazinak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A piros csíkos ruha az egyik barátnőm Fashion Play Barbie babájának volt az eredeti ruhája . A fehér és a rózsaszín ruhák is Mattel ruhák. A régi Barbie-m ruhája, pont olyan volt, mint amiben lefotóztam az új Sztészit. Egyébként ő egy Loisirs Barbie.

      Törlés
  2. Nekem is vannak ilyen minikéim. :) Nagyon kellemes emlékek miatt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is van ugyanolyan minikém, mint a bal oldali. Valamiért kiskoromban Taknyoskának neveztem el és ez rajta is maradt, imádom őt. :)

      Törlés
  3. szia hány éves voltál és mire kaptad AZ 1. BARBIE-D?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 9 éves lehettem és valamivel gyereknap előtt kaptam, tavasz volt arra emlékszem.

      Törlés