2013. november 7., csütörtök

Nia és a meglepetés

A héten több dolog is történt, pl. az, hogy elkezdtem írni a Vény nélkül következő részét, de most nem az fog következni, hanem két új babámat mutatom be. Az egyik, egy Nia baba, ő egy indián lány, a másik, egy borotválkozós Ken. Hétfőn az történt, hogy az utcán megállt mellettem a postakocsi és kézhez kaptam egy nagy csomagot, amit Adél barátnőm küldött nekem. Tőle kaptam Ken babát, sok-sok fonalat, Nikkinek egy szép babakocsit, egy meseszép szőke babucit. Régi álmom vált valóra, mert mikor először megláttam, hogy a Mattel gyártott olyan Ken babát, aminek meleg víz hatására eltűnik a szakálla, úgy éreztem, hogy nekem olyan babám sosem lesz! De mégis lett, most már kétféle típusú is van! Nia baba tegnap érkezett meg. Képzeljétek, a fejembe vettem, hogy megtanulok bútort fonni fűzfavesszőből. Már el is készült egy asztalka és két fotel. Lefestettem őket akrillal. Na jó, még nem tökéletes, de nem adom fel! Egyébként, nem gondoltam volna, hogy a kezem annyira fog fájni a fonástól, de nagyon nehéz úgy készíteni valamit, hogy azt sem tudod, hogy hogyan is kell valójában. Íme a fotók a babákról és a bútorról!

6 megjegyzés:

  1. Gratulálok a fonott bútorokhoz, nagyon klasszak lettek. Beáztattad előtte a vesszőt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Be kellett volna áztatni? Nem áztattam be a vesszőt, frissből készültek a fotelek, jól feltörte a kezem, így az asztalt már vastag spárgából készítettem, de az alapja annak is fűz. Próbáltam minnél szorosabbra fonni, mert mikor kiszárad, lazák lesznek a sorok. (Már teljesen száraz, jó szoros maradt.)

      Törlés
  2. Nagyon jók a bútorok, remélem lesz róluk egy "Hogyan készült" rész is! A két új babához gratulálok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Megpróbálom dokumentálni, hogy hogyan készültek! Egyébként nem tudom, hogyan kell fűzfavesszőből fonni, csak kísérleteztem!

      Törlés
  3. Nagyon jó lett a készlet, gratulálok!! Nagyon ügyes vagy!! De hogy alakítottad ki a fotel formáját?? Kényelmesnek tűnik, élőben is kipróbálnám :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! A fotel úgy készült, mintha egy kosár alját akarnám elkészíteni. Mikor az ülőke rész mérete megfelelő, akkor már csak a felét fonom oda-vissza, hogy kiemelkedjen a háttámla. A formáját úgy kapja, hogy szorosra húzom a sorokat. Majd lefotózom!

      Törlés